Trwa ładowanie...
Przejdź na
Kokosimo
Kokosimo
|

Magda Gessler zdradza przepis na IDEALNĄ sałatkę jarzynową: "Warzywa MUSZĄ być z rosołu. Do tego bardzo kwaśne antonówki" (WIDEO)

191
Podziel się:

Magda Gessler od dekad uchodzi za autorytet w dziedzinie gotowania. Specjalnie dla Pudelka "kreatorka smaku i stylu" wyjawiła swój sekretny przepis na doskonałą sałatkę jarzynową. Skorzystacie?

Magda Gessler zdradza przepis na IDEALNĄ sałatkę jarzynową: "Warzywa MUSZĄ być z rosołu. Do tego bardzo kwaśne antonówki" (WIDEO)
Magda Gessler zdradza przepis na idealną sałatkę jarzynową (Pudelek Exclusive)

Od premiery "Kuchennych Rewolucji" mija w tym roku 14 lat. W tym czasie ze średnio kojarzonej warszawskiej restauratorki Magda Gessler przeobraziła się w gwiazdę telewizji i - dla wielu - ikonę popkultury. Nie trzeba było długo czekać, aż zmianie ulegną także ceny, jakich celebrytka życzy sobie za produkty ze swojej jakże bogatej oferty.

Emitowany w stacji TVN program, w ramach którego Magda udziela profesjonalnej pomocy podupadającym restauracjom, właśnie powrócił na antenę już po raz 28.(!). "Kreatorka smaku i stylu" obecnie pochłonięta jest promocją świeżutkiego sezonu, w ramach której zawitała ostatnio na spotkaniu prasowym z dziennikarzami.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Magda Gessler zdradza przepis na idealną sałatkę jarzynową!

Na konferencji nie zabrakło oczywiście naszej reporterki Simony Stolickiej, która ucięła sobie z Gessler pogawędkę dotyczącą zbliżających się wielkimi krokami świąt wielkanocnych. Magda wykazała się wyjątkową dobrodusznością i wspaniałomyślnie podzieliła się swoim sekretnym przepisem na idealną sałatkę jarzynową, czyli obowiązkowy punkt podczas świątecznych kolacji.

Więc najlepsza sałatka jarzynowa jest tam, gdzie gotujemy rosół - zaczęła celebrytka. Czyli te warzywa z rosołu, tak jak dawniej, żeby ich nie marnować, wrzucamy do sałatki. Ale nie przegotowujemy tych warzyw. Myśmy już zapomnieli, że dawniej wykorzystywano wszystko. Dzisiaj to się wyrzuca. To trzeba wyjąć w momencie, gdy jest trochę al dente. Pokroić. Musi być dużo selera. Ja używam czterech selerów. Musi być dużo marchwi, ja daję 12 sztuk. 12 sztuk pietruszki. Do tej wszystkiego dorzucamy ziemniaki gotowane osobno w rosole. Jeszcze liśćmi laurowymi gotowanymi w osobnym garnku na rosole.

I do tego dodajemy wagowo jajka, ogórki, im bardziej kwaśne, tym lepsze, które wyciskamy, żeby nie było "błota" w sałatce jarzynowej - kontynuowała. I do tego dodajemy grzybki marynowane, bardzo ostre. Mogą być pieczarki, mogą być gąski, ale nie mogą być podgrzybki lub prawdziwki, bo się ciągną. Do tego bardzo kwaśne antonówki, które nie mogą być sparciałe. Musi być ich tyle, ile ogórków. 1/5 sałatki to są jabłka i ogórki kiszone - zaznaczyła, po czym przeszła do wymieniania przypraw i innych ingrediencji niezbędnych przy produkcji "idealnej" sałatki jarzynowej Magdy Gessler.

Wypróbujecie ten przepis?

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(191)
Aga
miesiąc temu
Ja zawsze gotuję warzywa normalnie w wodzie i moja sałatka wychodzi idealna Pani Magdo. A warzywa z rosołu nigdy w moim domu nie są wyrzucane. Wszystko się zjada. Miłego dnia
Klaudia
miesiąc temu
Pani Magdo, skąd ja mam wziąć anotnówki o tej porze roku? XD
Luśka
miesiąc temu
Ta kobieta sprawia wrażenie niechlujnej. Mało estetycznie prezentuje się w kuchni.
Viola
miesiąc temu
Buhahaha, ale cenne rady !!!
Pola
miesiąc temu
Tylko i wyłącznie warzywa gotowane w łupinkach a potem obierane i krojone 😉
Najnowsze komentarze (191)
ola
4 tyg. temu
Brednie opowiada ,całe życie gotuję warzywa w wodzie i sałatka jest przepyszna.Jeden raz zrobiłam tak jak mówi słynna kucharka i była beznadziejna.Nie wszystko co gotuje Pani Gesler musi być najlepsze.
Ala
4 tyg. temu
A ja nie lubię salatki zrobionej z warzyw z rosołu!!! Warzywa gotowane w wodzie daja najlepsza sałatkę
Aga
4 tyg. temu
Pani Magdo, jak się gotuje, to trzeba spiąć włosy. To są podstawy podstaw
damapik
miesiąc temu
jako wegetarianka nie mogłabym zjeść sałatki Pani Gessler...całe życie moja mama gotowała warzywa w zwyklej wodzie, dzięki temu mogłam ją zjeść. Potrawy powinno się odmięsniać, szczególnie warzywne i jarzynowe sałatki
TWas
miesiąc temu
bzdura z tymi warzywami gotowanymi w rosole, zawsze musielibysmy gotowac rosol zeby zrobic salatke ......geslerka nie wie co mowi, uwaza ze jest najlepsza a daleko jej oj daleko. Wchodzac do kuchni powinna zmienic peruke bo wyglada okropnie mieszjac ten rosol... ha ha ha
Martica
miesiąc temu
Bez grzybków!!!
Mama
miesiąc temu
Coz .uwielbiam ja ,stosuje wiele porad I przepisow .ale Sałatka jarzynowa to świętość każdego domu .każdy robi inaczej ,każdemu smakuje własną wersja a inne są już nie takie smaczne i nie da sie podzielić idealnym przepisem ,bo każdy ma swój idealny.
Gocha 🏠
miesiąc temu
Sałatka jarzynowa i grzybki i liście laurowe do tego? Te ilości warzyw to na 50 osób? U mnie sałatka jarzynowa wygląda zupełnie inaczej i jest królową wielu imprez rodzinnych. Każdy się zajada. Za przepis od pani Magdy Gessler podziękuję
Jenny
miesiąc temu
Warzywa z rosołu są całkowicie wygotowane i bez smaku.
Ada
miesiąc temu
I zasmażka zamiast majonezu 😀
Kiko
miesiąc temu
Nic nie musi być tak jak Pani mówi, każda rodzina ma swój sprawdzony przepis na sałatkę :) i jak to mawiali rzymianie de gustibus non est disputandum ;)
Góralka
miesiąc temu
W rosole warzywa to są wygotowane na wiór, grzyby? Kto to widział
Karolina
miesiąc temu
Uwielbiam jabłka z parchami. Są zdrowe i pyszne niepryskane i pachną, w środku są różowe a żadne pryskane jabłka nie mają tego słodkiego zapachu i smaku.
dziadek z Wol...
miesiąc temu
Bardzo lubie Pania Magde Gessler i wybaczam jej wszystkie wybryki.
...
Następna strona